27.11.11

Reivindican o realismo culinario na narrativa de Cunqueiro

Cinco chefs renderon homenaxe ao autor elaborando os seus pratos favoritos


Lacón trufado con ovo fiado; ostras en escabeche; bertóns recheos de salpicón de centola; risotto de vaca vella... E así, directamente aos estómagos e retransmitidos vía Twitter coa etiqueta #ACunqueiro, ata dez pratos favoritos de Álvaro Cunqueiro, elaborados nesta ocasión polos chefs Pedro Roca, Marcelo Tejedor, Flavio Morganti e Chef Rivera.
O xantar foi só un dos capítulos da xornada Cunqueiro e a gastronomía galega: unha homenaxe, que onte se celebrou en Santiago con motivo do centenario do nacemento do autor de Merlín e familia. A viaxe enológico á Galicia amada por Cunqueiro foi conducido por Manuel Gago e Antonio Portela, mentres que Iago Castrillón traballouse un aperitivo e un viño inspirados no territorio do imaxinario cunqueiriano.